Annalee farger scaled

Hvordan unngå å kjøpe feil farger?

Vinteren er en tid da fargene virkelig kommer til sin rett. Etter at sommersolens effekt på huden din har bleknet, og dagene har blitt kortere, blir valget av farger og lys viktig for å få deg til å stråle slik du fortjener. Dette er ikke øyeblikket for feil eller kjedelige nyanser; tvert imot, nå er tiden for å omfavne de fargene som gir deg liv og energi. Vi vet at farger har en betydelig innvirkning på humøret vårt, men det kan også påvirke hvordan vi oppfattes av andre. 

Varme og dempede farger

Riktige farger som matcher deg og din personlighet kan gi deg en helt egen utstråling. Det er noe av det første andre legger merke til, i tillegg til at det også gir trygghet og troverdighet.

Det er spennende å tenke på hvordan personlighet spiller en rolle i valg av farger. Dersom du er en sprudlende, utadvendt og energisk person, bør fargene i garderoben din gjenspeile denne livligheten. Farger kan være et uttrykk for hvem vi er, uten behov for ord. Derfor, hvis du er mer avslappet av natur, en som ikke søker unødvendig oppmerksomhet, vil kanskje de dempede fargene være et bedre valg for å uttrykke din rolige natur. Så husk at valg av farger handler om mer enn bare stil; det er din måte å kommunisere med verden på og formidle din egen unike personlighet.

Kalde og klare farger

For å oppdage dine mest flatterende farger er det avgjørende å stå foran et speil med godt lys og nøye undersøke deg selv. Fargene du velger skal ikke overskygge din egen naturlige skjønnhet, men heller fremheve den. Derfor er det viktig å være oppmerksom på detaljene. Hold stoffet opp mot deg og betrakt deg selv nøye i speilet. Spørsmålet er: Hva blir lagt merke til først, du eller fargen? Lytt til dine instinkter – føler du at fargen komplementerer deg og gir deg en positiv følelse når du ser deg selv i den? Hvis svaret er ja, da har du funnet de rette fargene for deg. Følg din egen intuisjon når du velger klær, for det er ofte den beste veiledningen til å vise din skjønnhet på sitt beste. 

Varme og klare farger

Hud:

For å avdekke undertonen og gløden i huden din, kan du observere de naturlige hintene som finnes i kinnene, innsiden av leppene, sidene av nesen, pannen og til og med litt på innsiden av ørene. Spørsmålet du bør stille deg selv er om denne tonen oppleves som varm, kald eller kanskje et sted i midten. En grunnleggende regel for å veilede deg er: Dersom du har kalde undertoner, vil kjølige farger være mest flatterende for deg. Har du varme undertoner, vil varme farger være det beste valget. Hvis du ligger et sted midt imellom, kan du faktisk dra nytte av både varme og kalde toner, og de vil begge utfylle din naturlige fargepalett.

Kalde og dempede farger

Øyne:

Et effektivt triks er å velge farger som enten komplementerer din naturlige øyenfarge eller harmonerer med farger som finnes i øynene dine. Dette vil virkelig få øynene dine til å stråle. Det eneste unntaket er hvis øynene dine er helt og holdent mørkebrune uten innslag av andre fargetoner; i dette tilfellet kan det være andre fargevalg som vil gjøre deg rettferdighet.

Annalee farger

Farger som gir deg glød og velvære gjør livet bedre!

i cD5KM9w X5
Det er du som skal skinne!
Den kreative utfordringen i å koble nøyaktig de riktige plaggene som passer perfekt til den personen jeg styler er en fryd for meg. 

Foto: Anne Merete Hagnæss Rodem. Modell: Maria Hermannsdatter Hoff.

– Gunn Brennhaugen, Stilhjelperen, 2. nov 2023

Lignende innlegg