Woman in orange top

5 enkle tips til å kle vekk de ekstra koronakiloene

Har du merket at buksene har blitt litt trangere det siste året? Hjemmekontor og mye god mat har nok endret ganske mange nordmenns både livsstil og vekt. Jeg har derfor oppsummert de 5 viktigste tipsene som kan gjøre overgangen tilbake til hverdagen litt enklere for deg:

pexels photo 6550872

1. Mørke farger forminsker. Lyse forstørrer. Hvis du har en tendens til å legge på deg raskest på overkroppen, er nå tiden inne for å tenke på hvor du har den mørkeste fargen i antrekket. Lysere underdeler enn overdeler vil skape den visuelle hjelpen du ønsker for å forminske overkroppen i forhold til underkroppen.

Hvis du først og fremst legger på deg på underkroppen, er det omvendt. Da vil du få en positiv effekt av mørkere underdeler enn overdeler.

21068 3

2.  Sørg for at klærne følger dine former. Noen ganger butter klærne på feil steder, eller dimensjonene stemmer ikke til deg. Skuldrene kan bli for smale eller for vide. Midjen kan være for vid eller for trang. Da er ikke plagget riktig for deg og gjør ingenting positivt for å løfte deg.

Hvis kjolen din er for trang over bysten, men vid over hoftene, eller omvendt, er snittet galt. Da bør du ikke beholde plagget/kjøpe det. Les mer om silhuetter og snitt her: 

silhuetter

Passform

Posted on
Kroppsfasongen hjelper oss med å finne riktige klessnitt/passform til deg. Der man er smal fremheves og der man er bred avledes oppmerksomheten fra. Når vi sammenlikner bredden av skuldre, midje…

pexels photo 3918019

3. Bruk ikke for store og ikke for små klær. Er det noen gang det gjelder å være presis, så er det nå.

pexels photo 4493473

4. Tenk på hvordan du kan bruke effekter for å trekke blikket til eller fra de stedene du ønsker deg. Jeg anbefaler alltid at du jobber mest med å løfte blikket opp mot ansiktet, men her er flere tips:

4.1 En skjorte eller jakke som henger åpen med en annen farge inni, skaper en vertikal linje som deler opp overkroppen. Dette er en stilig måte å forminske stor byste, mage og overkropp. Blikket følger linjene.

4.2 Detaljer som tiltrekker seg oppmerksomhet trekker også vekk blikket fra områder som du ikke ønsker fokus på. Hvis du bruker puffermer, skulderputer eller andre spennende detaljer på skuldrene vil du altså trekke blikket vekk fra brede hofter eller lår.

4.3 Kjoler eller samme farge i over- og underdel lager en langstrakt linje på kroppen din. Denne linjen er din venn. Den strekker deg visuelt og får deg til å se høyere ut. Motsatt effekt får du ved å dele opp i forskjellig farger oppe og nede.  

pexels photo 7535451

5. Ikke bruk for stive stoffer. Når kroppen er mykere, er den også rundere i kantene. Stoffene som flyter litt bedre enn du kanskje har vært vant med fra tidligere, vil følge kroppen bedre. Dette gjelder spesielt dressjakker og de litt stive jakkene. Blir stoffet for stivt vil de legge seg i folder på feil steder og du føler deg ikke like fin som du fortjener.  

Og så kommer det aller viktigste: Slutt å tenke at du skal slanke deg inn i klær! En slik plan kan faktisk ødelegge klesgleden din. Ta vare på det som fungerer og donér bort det som passer bedre til andre, evt la det ligge på et mellomlager et annet sted i huset enn i skapet ditt til du ser hvor vekten stabiliserer seg. Du fortjener å ha det bra og føle deg fin uansett vekt og størrelse.

– Gunn Brennhaugen, Stilhjelperen, 16. mai 2021

Lignende innlegg