fbpx
antrekk presentasjon

Hvordan velge ut hva du skal ha på deg til den viktige presentasjonen?

Endelig er dagen her for den store presentasjonen din. Du har fått et ærefullt oppdrag og vil gjerne skinne litt ekstra denne dagen. Samtidig ønsker du at publikum skal høre på hva du sier og ikke fokusere på hvordan du ser ut. Så kommer det store spørsmålet, hva skal jeg ha på meg? Da er det to ting du skal fokusere aller mest på:

1) Er dette antrekket meg? Fremstår jeg som meg selv (autentisk) og fremhever klærne meg og min personlighet?

2) Er dette antrekket representativt for min oppdragsgiver? Får budskapet mitt ytterligere kredibilitet av antrekket?

Tips:

  1. Velg farger som kler deg godt og som fremhever din egen naturlige fargepalett.
  2. Velg en stilart som passer deg, men balansèr den med hensyn til at folk fort kan miste fokus på temaet hvis det blir for mye personlighet (f.eks dominerende smykker, trange klær, nagler etc).
  3. Sørg for at mønsteret du bruker støtter dine egne ansiktstrekk slik at publikum legger merke til deg først og ikke blusen. Mønster snakker sitt eget språk, så pass på at det matcher med både deg og budskapet.
  4. Hold antall oppmerksomhetsskapere nede på et fornuftig nivå. Smykker, belter, pyntesømmer, broderier, sterke farger, store kraver osv. De ender opp med å ”eie” deg hvis det blir for mye.
  5. Bruk motevett. Trender kan være både riktige og gale for deg. Det er ikke noe feil med å være oppdatert, men før eller siden er alle trendy plagg gått ut på dato. Jo mer særegent et plagg er, jo fortere går det av moten. Tenk klassisk i kombinasjon med egen stil, men krydre gjerne med noe trendy.
  6. Skap ekstra autoritet ved å øke kontrastnivået noe i forhold til hverdagsantrekket (mørke vs lyse farger).
  7. Pass på at passformen på klærne er flatterende for deg og riktig størrelse, f.eks riktig skjørtelengde, overdelslengde, innsvingning og utringning .
  8. Sørg for at groomingen er på topp. Rent, strøket tøy, pussede sko, naturlig makeup, fine negler og en både kledelig og velstelt frisyre er viktig for å skape et profesjonelt uttrykk. Glem ikke yttertøyet, paraplyen eller vesken. De representerer deg også.
  9. Bruk bransjens uformell/formell balanse (kleskoden), men løft et hakk opp hvis bransjen er uformell. Settingen i en presentasjon er formell. En middelvei kan være å kombinere formell med uformell i samme antrekk. For eksempel skjørt og genser, dressjakke og jeans eller dressbukse med cardigan .
  10. Dyp utringning, distraherende korte skjørt, magetopper og støvler til over knærne passer ikke til denne anledningen.